POLICY FOR NÆRINGSMIDDELTRYGGHET

 

POLICY FOR NÆRINGSMIDDELTRYGGHET:

 

 

Dette dokumentet er en redegjørelse av Food Partner AS sin policy for næringsmiddeltrygghet.

Policyen omfatter virksomhetens overordnede forpliktelser overfor mattilsynet, myndighetskrav og næringsmiddellovgivning, kunder og sluttforbruker, samt for virksomhetens kvalitetssystem for næringsmiddeltrygghet.

 

  • Nye løsninger basert på lidenskap og respekt for gamle tradisjoner.

 

 

 

Hensikt:

Food Partner AS sin policy for næringsmiddeltrygghet omfatter overordnede forpliktelser overfor myndigheter, leverandører, kunder og til slutt konsument. Våre retningslinjer og kontinuerlig forbedringsprosess for Trygg Mat er nedskrevet i vårt kvalitetssystem.

 

 

Krav:

Food Partner AS har forpliktet seg til å overholde alle nødvendige krav fra Mattilsynet, kunder, konsumenter og andre interessenter. Food Partner AS har forpliktet seg til å til enhver tid holde seg oppdatert på og jobbe i samsvar med alle gjeldende krav vedrørende næringsmiddeltrygghet, inklusive lover og forskrifter.

 

 

Kvalitet og mattrygghet:

Våre produkter skal være trygge å spise og våre kunder og sluttforbrukere skal oppleve samme høye kvalitet hver gang. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre produkter, prosesser og rutiner for å alltid kunne tilby produkter av høy kvalitet. Kundene våre skal være trygge på at vi alltid skal levere trygge varer av høy kvalitet.

 

For å sikre høy produktkvalitet og ivareta mattryggheten benyttes risikobasert tilnærming basert på HACCP-prinsippene, samt overvåkning, verifisering og validering av kvalitetssystemet. Vårt mål om å levere kvalitetsprodukter skal aldri gå på akkord med målet om å produsere trygg mat. Alle våre beslutninger om trygg mat skal være basert på vitenskapelige fakta og underbygges med fagkompetanse samt gjeldende lover, forskrifter og krav til næringsmiddeltrygghet.

 

Food Partner AS har sentrale mål for trygg mat som omfatter «ingen avvik/reklamasjoner fra kunder» og «ingen krysskontaminering av allergener under produksjon».

 

 

Kompetanse:

Vi etterstreber å være en moderne og fremtidsrettet bedrift, samt en arena for kontinuerlig utvikling og kompetanseheving. Vi har kompetente ansatte med god erfaring innenfor bransjen og vi jobber kontinuerlig med å øke kompetansen til hver enkelt ansatt for å bli ledende innenfor bransjen. Det frigis årlig midler for å oppnå ytterligere kompetanseheving blant de ansatte.

 

Alle våre ansatte skal ha kunnskap om prinsippene bak god hygienepraksis (GHP), god fremstillingspraksis (GMP) og god produksjonspraksis (GPP), slik at de til enhver tid kan overholde kravene til kvalitet og mattrygghet gjennom å ivareta grunnforutsetningene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunikasjon:

Food Partner AS forplikter seg til å formidle, informere og kommunisere målene for næringsmiddeltrygghet, iverksette rutiner basert på kvalitetssystemet, samt å synliggjøre og tilgjengeliggjøre virksomhetens kvalitetssystem for både interne og eksterne interessenter. Dette for å sikre at policyen for næringsmiddeltrygghet skal få anvendelse og kredibilitet på alle nivåer i virksomheten.

 

 

Miljø:

Foodpartner AS har forpliktet seg til å etterstrebe miljøansvaret næringsmiddelbransjen står ovenfor. Dette gjør bedriften gjennom å benytte moderne utstyr og produksjonsmetoder, samt en hygienisk produksjonsflyt, som gjør at vi benytter råvarene, og energiressursene effektivt.

 

Som gode eksempler for næringsmiddelbransjen etterstreber vi å håndtere avfallet vårt på en miljømessig måte, som legger grunnlaget for at våre kunder kan gjøre det samme. Vi stiller strenge krav til våre leverandører og samarbeidspartnere. Vi etterstreber å benytte produkter som gjør minst mulig skade for miljøet, og velger kun leverandører som leverer varer av høy kvalitet. Vi velger alltid kvalitet over kvantitet.

 

 

Svinn:

Food Partner AS har forpliktet seg til å etterstrebe miljøansvaret som næringsmiddelbransjen står ovenfor. Bedriften etterstreber å motvirke svinn ved at avfall fra produktene, animalske biprodukter (ABP), blir benyttet til dyrefôr og biogass. Det er også etablert gode varerullerings-, og lagerrutiner, som bidrar til at de eldste råvarene benyttes først.

 

Videre kjøper Food Partner AS inn råvarer etter etterspørsel, og ikke volum. Dette fører til at det blir mindre svinn langs hele verdikjeden. Videre er Food Partner AS stolt grønt punkt medlem, som bidrar til en mer bærekraftig verdikjede.

 

 

Etikk:

Food Partner AS slutter seg til sitt samfunnsansvar på nasjonalt og internasjonalt nivå hvor anerkjente menneskerettighetsprinsipper, arbeidstakers rettigheter og antikorrupsjon blir ivaretatt.

Food Partner AS tar avstand fra barnearbeid, alle former for trakassering og diskriminering, og dårlig dyrevelferd.

Vi ønsker å bidra til at de varene som Food Partner AS produserer er produsert i henhold til etiske retningslinjer, som ivaretar både dyrs og menneskers rettigheter.

 

 

Leverandører:

Hos Food Partner AS er mattryggheten i førersetet. At maten som produseres er trygg er første prioritet, samt at det skal være høy kvalitet på produktene som produseres hos oss. Food Partner AS forventer at leverandører av råvarer prioriterer mattryggheten og kvaliteten like høyt som oss.

 

Food Partner AS ønsker å bidra til at det skal ikke forekomme farmasøytiske stoffer, veterinærmedisin, tungmetaller og pesticider i noen av produktene som produseres. Bedriften stiller dermed krav om at alle leverandører skal legge frem bevis for at råvarene som mottas, enten om det er av animalsk opprinnelse eller plantebasert opprinnelse, skal legge frem bevis eller egenerklæring på at produktene ikke inneholder dette.